Oto ten przepis:
Ubić 4 białka z 1 szklanką cukru, w drugiej misce na 4 żółtka wsypać 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i wlać 1 łyżkę octu 10%. Ubić łyżką do chwili podwojenia masy i przełożyć ją na ubite białka. Delikatnie wymieszać. Wsypać przesianą 1 szklankę mąki. Znów delikatnie zamieszać. Wyłożyć na posmarowaną tortownicę. Piec w 160 st. przez około 25 min. Ten przepis jest na małą tortownicę. Ja piekę duże torty, więc podwajam proporcje lub potrajam. Ten biszkopt zawsze się udaje. A potem wychodzą takie piękne torty, jak ten Agnieszki, którego zdjęcie pozwoliłam sobie ściągnąć z jej bloga tortyagnieszki.blogspot.com......
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz